הצעת החוק שלנו לא אושרה בוועדת שרים לענייני חקיקה ב-9 בנובמבר 2014, מאחר שמשרד הבריאות פרסם נוהל שהוחל ב-2 בנובמבר בשנה זו. הנוהל הכיר בזכותו העקרונית של כל אדם הנזקק לאשפוז פסיכיאטרי לבחור את בית החולים שבו ברצונו להתאשפז, וזאת בתנאי שאחוזי התפוסה בבית החולים המבוקש אינם עולים על 95. במקביל החל משרד הבריאות לפרסם באתרו ברשת עדכון יומי של אחוזי התפוסה במוסדות השונים.
כלומר, מי שנזקק לשירותי אשפוז פסיכיאטרי, רחמנא ליצלן, שיעקוב אחר העדכון היומי של אחוזי התפוסה. מדגישים שוב: הנוהל החדש מתחילת נובמבר השנה קובע שיש זכות לכל אדם הנזקק לאשפוז פסיכיאטרי לבחור בית חולים, בתנאי שאחוזי התפוסה בו נמוכים מ-95. נכון להיום (5/12/14) יש אפשרות להתאשפז בשיבא, גהה ובאר יעקב, אם רצונכם להימלט מביה"ח האזורי שלכם. זה לא מה שרצינו להשיג (שלא יגבילו אותנו בבחירה), אבל זה יותר טוב ממה שהיה קודם, והמילה האחרונה טרם נאמרה.
ראו: אחוזי תפוסה בבתי החולים הפסיכיאטריים באתר משרד הבריאות
הערה: כדי למנוע בלבול יש לציין שהנוהל הזה, למרבה הצער, לא כולל אשפוז בכפייה (כ-20% מכלל האשפוזים). לא זו בלבד שיצרו נוהל מיוחד ומפלה עבורנו (ברוב המסגרות אחוזי התפוסה עולים על 95) אלא גם מפלים אותנו בינינו לבין עצמנו. יש אנשים יקרים שמשפחתם, או גורם אחר, מאשפזים אותם בכפייה (ולא תמיד בצדק) – כל אלה ימשיכו להיות מוגבלים להחלטת הפסיכיאטר המחוזי שישלח אותם בדרך כלל לבית החולים האזורי שאליו הם משויכים לפי הסדר האזוריות.
אני חושבת שיש כאן הישג גדול – סדק ראשון בחומה שרק ילך ויגדל, וזה הודות למאמצים הבלתי נלאים שלך ושל צביאל. המשיכי לעדכן ויישר כוח!
אהבתיאהבתי
תודה, ורד יקרה על תמיכתך המתמשכת. חייבת לציין שהייתי שמחה אם רבים יותר היו נחשפים לבלוג ומגיבים אליו. עם זאת, את שקולה בעיניי למגיבים רבים… שמחה בך כאן.
אהבתיאהבתי